Project Visserman geslaagd!

Met heel veel voldoening kunnen we melden dat we er, dank zij u, in zijn geslaagd ons doel te bereiken om een gedupeerde visserman zijn middelen van bestaan terug te geven.
(voor het verhaal: klik HIER)
.

Met ruim 4.000,-- denken we een boot, motor en netten te kunnen kopen. En die zijn er inmiddels!

Nogmaals heel hartelijk dank!!!

 

Nieuw project 2008: Opknappen woning.

Onlangs hebben we in de Oosterkerk in Hoogeveen ons tweede project bekendgemaakt. Sommigen van u zullen het verhaal er omheen al kennen, maar anderen zeker niet. Daarom zal ik het hier nog een keer in het kort vertellen.

Tijdens onze laatste reis werden we uitgenodigd bij mensen. Dit contact kwam via via tot stand. Achteraf lijkt het wel of we gestuurd werden…. Want als je het over arme mensen hebt: dit zijn echt arme mensen!

Man, vrouw en een kind, maar daarnaast ook nog een moeder, leven in een ruimte van 2,5 bij 3 meter. Daar gebeurt alles er wordt gekookt, gewassen, geleefd, maar ook geslapen. De man en vrouw slapen op een matras op de grond, maar ook de (groot)moeder slaapt in dezelfde ruimte

Het kind moet noodgedwongen buiten slapen onder een afdakje van golfplaten. En dat in weer en wind. En het kan daar regenen…. Dan heb ik het nog niet eens over de muggen. Het kind van nog geen 4 jaar wordt compleet lek gestoken. Binnen zijn de mensen misschien nog wel slechter af want het dak lekt aan alle kanten.

We hebben helaas geen foto van het huisje, maar bijgaande afbeelding geeft misschien een idee van de omstandigheden waaronder mensen als deze moeten leven.

De man is invalide. In Sri Lanka is geen WAO, dus hij krijgt geen uitkering van welke instantie dan ook en de moeder en grootmoeder zijn daarom gedwongen te bedelen.


Deze mensen zijn op geen enkele manier in staat om zelf enige verbetering aan te brengen in hun leefomstandigheden. De muren, die oorspronkelijk wit waren, waren aangetast door de weersinvloeden en bijna zwart. Maar eigenlijk is hun hele bestaan zwart te noemen,want een lichtpuntje is er voor hen niet.

Als wij kunnen helpen met het opknappen van hun woning, door het bouwen van een slaapkamertje of een kamer en we ook het huidige kamertje  kunnen laten opknappen, helpen we in ieder geval mee hun leven wat menswaardiger  te maken. Het kindje hoeft dan ook niet meer buiten te slapen.

We hopen dan ook vurig dat we ook dit project succesvol kunnen afronden.

De acties hiervoor zijn in gang gezet. De Oosterkerk te Hoogeveen ondersteunt ons middels een jaar lang actie voeren voor dit project. Dat we dit op prijs stellen laat zich raden! Er wordt begonnen met een lege-flessenactie. Kerkbezoekers kunnen lege flessen meenemen naar de kerk, waarna wij ze inleveren bij de supermarkten en het statiegeld kunnen incasseren. Ook door andere kerken in de regio wordt actie gevoerd, waar we natuurlijk erg dankbaar voor zijn. Natuurlijk gaan ook de al lopende lege-flessenacties bij de diverse supermarkten gewoon door. Ook druppelt er zo af en toe een bijdrage binnen via de bank (gevers, hartelijk dank).

We denken voor dit project zo’n 4 a 5.000 euro nodig te zijn, dus actievoeren blijft een must!

Wij hebben er goede moed op dat we ook deze keer onze doelstelling halen. Maar helaas, alleen met moed komen we er niet. We zijn uw aller steun hard nodig!!!  En u weet het, storten op bankrekeningnummer 3990.02.510 (met vermelding van: Sri Lanka) kan natuurlijk altijd!!

HELP ONS HELPEN !!